Monday, July 31, 2017

Ev yapımı fıstık ezmesi, tahin ve pekmezli ...




Fıstık ezmesi hem kahvaltılarda hem de tatlı ve pastalarda bolca kullandığım bir ürün. Şeker ve yağ kullanmak istemeyince eşimle birlikte yerine ne koyabiliriz diye düşündük ve çok sevdiğimiz tahin-pekmez 'e gözümüz takıldı :). Sonuç harika, tam bizim damak tadımıza göre..  Şimdiye kadar deneyen herkes de bayıldı...

Malzemeler;

300 gr tuzsuz soyulmuş fıstık
3 - 4 yemek kaşığı tahin (sevdiğiniz kıvama göre arttırıp azaltabilirsiniz)
1-2 yemek kaşığı pekmez (sevdiğiniz kıvama ve tatlı oranına göre arttırıp azaltabilirsiniz)
bir çimdik himalaya tuzu





Yapılışı;

Önce fıstığı blender'a koyun ve toz haline gelene kadar blender'ı çalıştırın.

sonra tahin, pekmez ve tuzu ekleyin ve çalıştırmaya devam edin.



Krema kıvamına gelince, durdurup kavanoza aktarabilirisniz.




Afiyet olsun.

No comments:

Post a Comment