Wednesday, July 26, 2017

VEGAN, MUZLU, BADEMLİ ve VİŞNELİ KEK

Kokusu ve lezzeti ile vazgeçemeyeceğiniz bir lezzet..



12 Kişilik
MALZEMELER
  • 23 cm çapında ve 5-7 cm yüksekliğinde bir kek kalıbı
  • Metal bıçak takılı bir blender
  • 800 gr vişne (taze veya donmuş da olabilir) ve 120 gr şeker
  • 140 gr un
  • 10 gr kabartma tozu
  • 200 gr şeker
  • 2.5 gr tuz
  • 200 gr toz badem
  • 100 gr sıvı yağ
  • 200 gr ezilmiş muz
  • 7 gr vanilya özütü (veya toz vanilya)
YAPILIŞI
Vişnelerin hazırlanması
  • Vişneleri tabanı kalın bir sos tenceresine aktarın ve üzerine şekeri döküp yarım saat kadar bekletin.
  • Daha sonra yüksek ateşte ara ara karıştırarak 10 dk pişirin
  • 10 dk’nın sonunda ateşi kısın ve bir 20 dk daha ara ara karıştırarak pişirin.
  • Geniş bir kase üzerine bir süzgeç yerleştirin.
  • Vişneleri ocaktan alın ve süzün. Süzgeçte kalan vişne tanelerini kekte kullanıyor olacaksınız.
  • Kek kalıbınızı yağlayın. Tabanına bir yağlı kağıt kesip yerleştirin.
  • Vişne tanelerini  kek kalıbının tabanına tek sıra halinde dizin.

  • Kasede biriken vişne suyunu dilerseiz kek piştikten sonra üzerine bir fırça yardımı ile sürebilirsiniz.
Kek harcının hazırlanması
  • Fırınınızı 160 derecede ısıtmaya başlayın.
  • Blender’a  badem unu, un, kabartma tozu, şeker ve tuzu koyup bir 30sn kadar çalıştırın. Daha sonra sıvı yağ, vanilya ve muz püresini de ekleyip hamur metal bıçağın etrafında toplanıncaya kadar blender’ı çalıştırın.
  • Hamur hazır olunca bir spatula yardımıyla kek kalıbına aktarın.


  • Isınmış olan fırınınızda  50-60 dk arası pişirin.
  • Piştiğinde fırını kapatın, kapağını açın ve 15 dk bekleyin.
  • Daha sonra kek kalıbını dışarıya alıp 1 saat soğumasını bekleyin.
  • Servis tabağına ters çevirerek aktarın ve kalan vişne sosunu üzerine sürün.
Afiyet olsun.


No comments:

Post a Comment